
Není nad čerstvé suroviny. Tyto fíky mi manžel natrhal přímo ze stromu na dovolené, takže čerstvé, zralé a nádherně voňavé.
K tomu domácí švestky a tento lahodný páj je na světě. Jen pozor na fíky dohromady s mlékem nebo pivem, to je pak bum bum bum, jak říká náš vrsarský přítel Mário...ptáte se co to znamená? Prostě by Vás to pěkně prohnalo.
Ingredience:
- 360 g hladké mouky
- 25 g krystalového cukru
- 220 g másla (změklého a nakrájeného na plátky)
- 2 vejce
- špetka soli
- 2 lžíce ledové vody
- 350 g švestek (vypeckovaných a nakrájených na čtvrtky)
- 8-10 ks fíků (dužina) + na ozdobu
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce fíkového džemu
- vejce na potření

Postup:
Ve skleněné míse rukou smíchám mouku, cukr, máslo, vejce a sůl. Vznikne drobivé těsto a v ten moment naliji ledovou vodu. Rukou dotvaruji až se vše spojí, zabalím do fólie a vložím na 1 hodinu do lednice.![]() |
potřu a zasypu směsí |
![]() |
okraj uzavřu |
Kraj těsta přehnu a tím uzavřu celý páj. Přeložené okraje potřu vajíčkem a posypu zbytkem cukru. Vložím do vyhřáté trouby a peču na 190°C 35 minut. Až okraj začne zlátnout páj je hotov. Nechám vychladnout a podávám.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat