Oboustranný koláč


Letos se jablíček moc neurodilo, ale na koláč se vždycky něco najde. Tento oboustranný peču již několik let a je stále oblíbený.
Místo jablek můžete použít hrušky, teď je ta správná doba i na ně.

Ingredience: kulatá forma o průměru 23 cm

  • 240 g špaldové mouky
  • 220 g másla pokojové teploty
  • 4 šťastná vajíčka
  • 200 g cukru krupice + 3 lžíce na posyp
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička domácího vanilkového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 50 ml mléka
  • 5 větších jablek (oloupaných, zbavených jadřinců a nakrájených na čtvrtky)

Postup:

Formu si vyložím pečicím papírem a troubu rozehřeji na 180°C. Skořici a 3 lžíce cukru smíchám v malé mističce a nechám stát.
V míse utřu máslo s cukrem a postupně po jednom zašlehávám vejce. Následně vkládám ostatní ingredience, mléko nakonec a důkladně promíchám.
Dno formy vyložím jablky a zasypu je 1/2 směsi cukru a skořice, naliji těsto, rozetřu a opět vyskládám jablka a znovu zasypu zbylou směsí. Takto připravené vložím do trouby a peču 45 min.
V půlce času přikryji alobalem, aby jsme zabránili spálení jablek. Ke konci pečení odkryji a dopékám. Pomocí špejle vyzkoušejte zda je koláč hotov. Pokud se těsto nelepí, koláč vyndejte. Ve formě nechte vychladnout, pak už jen vyjmout, odstranit papír a servírovat.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                          Vaše Ilča

použito:
kulatý pečicí papír ⏩dm drogerie

Instagram: ilca_s 

Komentáře