Místo jablek můžete použít hrušky, teď je ta správná doba i na ně.
Ingredience: kulatá forma o průměru 23 cm
- 240 g špaldové mouky
- 220 g másla pokojové teploty
- 4 šťastná vajíčka
- 200 g cukru krupice + 3 lžíce na posyp
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička domácího vanilkového cukru
- 1 lžíce skořice
- 50 ml mléka
- 5 větších jablek (oloupaných, zbavených jadřinců a nakrájených na čtvrtky)
Postup:
Formu si vyložím pečicím papírem a troubu rozehřeji na 180°C. Skořici a 3 lžíce cukru smíchám v malé mističce a nechám stát.V míse utřu máslo s cukrem a postupně po jednom zašlehávám vejce. Následně vkládám ostatní ingredience, mléko nakonec a důkladně promíchám.
Dno formy vyložím jablky a zasypu je 1/2 směsi cukru a skořice, naliji těsto, rozetřu a opět vyskládám jablka a znovu zasypu zbylou směsí. Takto připravené vložím do trouby a peču 45 min.
V půlce času přikryji alobalem, aby jsme zabránili spálení jablek. Ke konci pečení odkryji a dopékám. Pomocí špejle vyzkoušejte zda je koláč hotov. Pokud se těsto nelepí, koláč vyndejte. Ve formě nechte vychladnout, pak už jen vyjmout, odstranit papír a servírovat.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
použito:
kulatý pečicí papír ⏩dm drogerie
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat