Jahodový sorbet s mátou

Venkovní teploty si žádají osvěžení.
Jahodový sorbet je to nejlepší co Vás ochladí a zároveň si na něm pochutnáte.
Pokud by jste si ho chtěli něčím zpestřit, tak vložte do dobře vychlazené skleničky na sekt kopeček sorbetu a zalijte studeným prosecem, je to lahoda.

Ingredience:

  • 500 g - 600 g čerstvých jahod
  • 120 g - 140 g krupicového cukru (dle chuti)
  • 120 ml vody
  • šťáva z jednoho citrónu
  • máta

Postup: 

Nejdříve si připravím rozvar cukru a vody. Do menšího kastrůlku naliji vodu, zasypu cukrem a zahřeji na sporáku. Až začne rozvar bublat, stáhnu plamen a nechám ještě asi tak 1 min. prohřát, dám stranou a vrhnu se na jahody.
Očištěné a omyté jahody vložím do mixéru a řádně promixuji, přidám citrón a vychladlý rozvar, ještě promíchám dohladka a nakonec přimixuji mátu, promíchám a vliji do plastové nádoby, kterou vložím do mrazáku.
Následuje pravidelné míchání. Každou hodinu nádobu z mrazáku vyndám, promíchám a znovu uložím. Celý proces opakuji tak 5x. Tímto mícháním vniknou ledové krystalky a tím správná konzistence sorbetu.
Pak už jen nakladu do mističek, zasypu čerstvou mátou a servíruji.
Dobrou chuť a krásný den❤.
 Instagram: ilca_s





Komentáře