Venkovní teploty si žádají osvěžení.
Jahodový sorbet je to nejlepší co Vás ochladí a zároveň si na něm pochutnáte.
Pokud by jste si ho chtěli něčím zpestřit, tak vložte do dobře vychlazené skleničky na sekt kopeček sorbetu a zalijte studeným prosecem, je to lahoda.
Očištěné a omyté jahody vložím do mixéru a řádně promixuji, přidám citrón a vychladlý rozvar, ještě promíchám dohladka a nakonec přimixuji mátu, promíchám a vliji do plastové nádoby, kterou vložím do mrazáku.
Následuje pravidelné míchání. Každou hodinu nádobu z mrazáku vyndám, promíchám a znovu uložím. Celý proces opakuji tak 5x. Tímto mícháním vniknou ledové krystalky a tím správná konzistence sorbetu.
Pak už jen nakladu do mističek, zasypu čerstvou mátou a servíruji.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Instagram: ilca_s
Jahodový sorbet je to nejlepší co Vás ochladí a zároveň si na něm pochutnáte.
Pokud by jste si ho chtěli něčím zpestřit, tak vložte do dobře vychlazené skleničky na sekt kopeček sorbetu a zalijte studeným prosecem, je to lahoda.
Ingredience:
- 500 g - 600 g čerstvých jahod
- 120 g - 140 g krupicového cukru (dle chuti)
- 120 ml vody
- šťáva z jednoho citrónu
- máta
Postup:
Nejdříve si připravím rozvar cukru a vody. Do menšího kastrůlku naliji vodu, zasypu cukrem a zahřeji na sporáku. Až začne rozvar bublat, stáhnu plamen a nechám ještě asi tak 1 min. prohřát, dám stranou a vrhnu se na jahody.Očištěné a omyté jahody vložím do mixéru a řádně promixuji, přidám citrón a vychladlý rozvar, ještě promíchám dohladka a nakonec přimixuji mátu, promíchám a vliji do plastové nádoby, kterou vložím do mrazáku.
Následuje pravidelné míchání. Každou hodinu nádobu z mrazáku vyndám, promíchám a znovu uložím. Celý proces opakuji tak 5x. Tímto mícháním vniknou ledové krystalky a tím správná konzistence sorbetu.
Pak už jen nakladu do mističek, zasypu čerstvou mátou a servíruji.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Komentáře
Okomentovat