Krůtí stehna na jarní zelenině

Tento recept je u nás velmi oblíbený.
Řapík u nás nikdy nechybí v lednici, mrkev v šuplíku je také její součástí a o pórku ani nemluvím.
To vše propojené dohromady je dokonalost sama.

Ingredience:

  • 200 g řapíkatého celeru (nakrájet)
  • 2 ks mrkve (nastrouhat)
  • 100 g pórku (nakrájet)
  • 1 cibule
  • 2 ks krůtích stehen (popř. 8 kuřecích paliček)
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 150 ml čerstvého zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • pár snítek tymiánu
  • 500 g nových meších brambor
pomůcky:
  1. zapékací mísa
  2. alobal

Postup:

Do zapékací formy naliji olej a lehce osmahnu nakrájenou cibuli. Přidám omytou, nakrájenou zeleninu (pórek, mrkev, řapík) a nechám za stálého míchání propojit ingredience dohromady. Nakonec vložím snítky tymiánu a nechám ještě chvilku provonět.
Stehna osolím, opepřím a vložím do zeleninového základu, nechám zatáhnout, podliji čerstvým zeleninovým vývarem a následně zakryji alobalem. Takto připravené vložím do rozehřáté trouby a peču na 200 °C jednu hodinu zakryté a dalších 30 minut bez alobalu (kuřecí paličky jen 60 minut) dozlatova.
Mezitím si oloupu a omyji brambory, celé uvařím v osolené vodě, scedím a vložím na talíř. Posypu čerstvou petrželkou, teď už jen stačí přidat pečené stehno se zeleninou. Dozdobím a podávám. Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                              Vaše Ilča
Instagram: ilca_s

Komentáře