Proč mátový cukr ?
Jeho výrazná, voňavá chuť se propojí s osvěžující ananasovou vrstvou a zároveň nesladkým korpusem. Jako celek probudí v ústech neodolatelnou a nezaměnitelnou svěžest.Ingredience: dortová forma o průměru 23cm
- 100 g vlašských ořechů (rozmixovat)
- 90 g mandlové mouky
- 1 vejce
- 50 g másla
- 1 lžička karobu (kakaa)
- 1 plechovka ananasu
- 3 vejce
- 50 g moučkového cukru
- 1 zakysaná smetana
- 1 polotučný tvaroh (vanička)
- 100 g ananasu (rozmixovat na pyré)
- 200 ml šťávy z ananasu
- 3 plátky želatiny
- 2 lžíce krystalového cukru
- hrst máty
Postup:
Nejdřív scedím plechovku ananasu, abych oddělila jeho kousky a mohla použít šťávu k dalšímu zpracování.Rozmixované ořechy spojím dohromady s ostatními surovinami a vytvořím konzistentní těsto, které prsty vmačkám do připravené dortové formy s pečicím papírem. Pokud máte nepřilnavou formu papír nepoužívejte, stačí jen lehce prsty rozetřít máslo. Takto připravené těsto vložím do lednice a vrhnu se na náplň.
Zakysanou smetanu, tvaroh a cukr vyšlehám dohladka a postupně začnu přidávat vejce jedno po druhém, nakonec přidám pyré z ananasu. Těsto vyndám z lednice, zaliji náplní a dám do rozehřáté trouby. Peču na 170°C 30-40 minut.
Mezitím si namočím plátky želatiny do vody (cca. 3 lžíce), do kastrůlku si odměřím ananasovou šťávu, kterou na plotně začnu zahřívat, ale nesmí bublat. V tom okamžiku vymačkám přebytečnou vodu z nabobtnané želatiny a vložím do kastrůlku, prohřeji a dám na pár minut stranou zchladit. Ještě vlažnou naliji na upečený dort a vložím zpátky do lednice ztuhnout.
Do foodprocesoru vložím cukr, mátu a promixuji. Mátový cukr je hotov.
Vychlazený korpus ozdobím ananasem, který nám zbyl a zasypu cukrem, dozdobím mátou a dezert je připraven k podávání. Teď si už jen vychutnat každé sousto, třeba s přáteli. Dobrou chuť a krásný den❤.
použito:
karob ⏩ honestmarket
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat