Zapečené brambory s kuřecím masem, špenátem a bešamelem

Venku už sluníčko prohřívá terasu, vůně posekané trávy mě láká ven a já nemám čas trávit spoustu času v kuchyni. Pokud jste na tom stejně jako já, určitě vyzkoušejte tuto špenátovou
dobrotu.

Ingredience: forma o průměru 25x25 cm

  • 500 g brambor (oloupaných a nakrájených na plátky)
  • 100-200g čerstvého špenátu (dle chuti)
  • 250 g kuřecích prsou ( na nudličky)
  • sůl
  • pepř
  • granulovaná česnek
  • parmazán (nastrouhat)
bešamel:
  • 250 ml smetany (pokojové teploty)
  • 25 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • sůl

Postup: 

Nejdřív si připravím bešamel.
V kastrůlku rozpustím máslo, zasypu hladkou moukou a zaliji smetanou. Nechám prohřát a za stálého míchání počkám, až se všechna mouka krásně rozvaří. Nastrouhám oříšek a osolím dle chuti. Sundám z plotýnky a nechám stát stranou.
Osolené, opepřené kuřecí maso osmahnu na pánvi s troškou oleje a dochutím česnekem. Omytý špenát můžete přidat na pánev a spolu s masem nechat ještě propojit. Já raději čerstvý špenát skládám rovnou do vrstev.
Formu lehce vymažu máslem a nakladu vrstvu připravených brambor, které dochutím solí a pepřem.  Nanesu část bešamele, zasypu špenátem a kuřecím masem. Pak následuje další vrstva brambor atd...záleží na Vás kolik vrstev vyskládáte. Na poslední vrstvu brambor natřu zbytek bešamele a zasypu parmazánem. Přidám mikrobylinky a vložím do vyhřátě trouby. Peču na 200°C 20-25 minut dozlatova.
Pak už si jen na terase vychutnávám svou porci, užívám si sluníčka a těším se z celého dne. Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                       Vaše Ilča

"Jídlo nastavuje vaši náladu."
                                  Ralph Smart


















Instagram: ilca_s

Komentáře