Ořechovec pekanový
Strom začíná plodit až kolem 20. roku, dožívá se 300 let.Pekanové ořechy jsou mastnější s máslovou chutí, bohaté na vlákninu a mohou zabránit koronárním a srdečním onemocněním. Proto jsem je více zařadila do našeho jídelníčku.
Ingredience:
- 4 vejce (bílky zvlášť)
- 120 g másla (změklého) + na vymazání formy
- 240 g moučkového cukru
- 1/4 litru mléka (pokojové teploty)
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g pekanových ořechů (rozemlít)
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžičku strouhané citrónové kůry
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 1 lžička koření Perník
- 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
Postup:
Formu vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Dejte si záležet, pak snadněji vyklopíte. Ještě než budu pokračovat mám tady jednu radu. Pokud se Vám i přesto nepodaří bábovku vyklopit, namočte utěrku do studené vody, vyždímejte a přiložte na horkou formu, zatlačte jí i do středu bábovky a nechte chvilku napařit. Proces můžete opakovat, ale je úspěšný.Nejdříve si vyšlehám bílky do hustého sněhu. Máslo s cukrem třu dohladka a postupně přidávám žloutky, ještě prošlehám a vkládám ostatní ingredience, jako poslední lehce vmíchám sníh. Důkladně promíchané těsto vliji do připravené formy. Vložím do rozehřáté trouby a peču na 180°C 40-50 minut. Hotovou bábovku vyklopím, nechám vychladnout a podávám.
Já jí pekla k večeru a ráno byla už zakrojená, takže druhou jsem hned zadělala, upekla a pak s ní rychle utíkala na zahradu, abych jí stihla nafotit.😀
Dobrou chuť a krásný den.❤
použito:
vanilkový cukr a koření perník ⏩ koreni od antonina
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat