Oříškovo-čokoládová bábovka

Bábovka

Nejznámější je ta dvoubarevná, která tedy u nás moc nejde.
Nejlepší jsou ty tvarohové, s kokosem a oříškové. Hlavně, aby byly vláčné a nedusily v krku😀
Dnes mám pro Vás s čokýnou a ořechy.

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky (Babiččina volba)
  • 250 g cukru krupice
  • 180 g másla (změklého) + na vymazání
  • 6 žloutků 
  • z bílků sníh
  • 1 lžička vanilkového cukru (koření od Antonína)
  • 50 g hořké čokolády 40% (nastrouhat)
  • 100 g vlašských ořechů (mletých)
  • 1 šlehačka 30%
  • 1 prášek do pečiva

Postup:

Nejdřív si vymažu formu rozpuštěným máslem, kterou následně vysypu hrubou moukou nebo piškotovými drobečky.
V misce si vyšlehám bílky do krásně tuhého sněhu a dám stranou.
Žloutky s cukrem šlehám do pěny, pomalu přidávám změklé máslo, pak postupně ostatní suroviny a nakonec z bílků sníh. Ještě prošlehám a naliji do připravené formy.
Vložím do předem rozehřáté trouby a peču na 180°C 45 minut. Hotovou bábovku můžete přelít rozpuštěnou čokoládou a nazdobit. Je to lahoda.
Dobrou chuť a krásný den❤
  Instagram: ilca_s




Komentáře