Bábovka
Nejznámější je ta dvoubarevná, která tedy u nás moc nejde.Nejlepší jsou ty tvarohové, s kokosem a oříškové. Hlavně, aby byly vláčné a nedusily v krku😀
Dnes mám pro Vás s čokýnou a ořechy.
Ingredience:
- 300 g polohrubé mouky (Babiččina volba)
- 250 g cukru krupice
- 180 g másla (změklého) + na vymazání
- 6 žloutků
- z bílků sníh
- 1 lžička vanilkového cukru (koření od Antonína)
- 50 g hořké čokolády 40% (nastrouhat)
- 100 g vlašských ořechů (mletých)
- 1 šlehačka 30%
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Nejdřív si vymažu formu rozpuštěným máslem, kterou následně vysypu hrubou moukou nebo piškotovými drobečky.V misce si vyšlehám bílky do krásně tuhého sněhu a dám stranou.
Žloutky s cukrem šlehám do pěny, pomalu přidávám změklé máslo, pak postupně ostatní suroviny a nakonec z bílků sníh. Ještě prošlehám a naliji do připravené formy.
Vložím do předem rozehřáté trouby a peču na 180°C 45 minut. Hotovou bábovku můžete přelít rozpuštěnou čokoládou a nazdobit. Je to lahoda.
Dobrou chuť a krásný den❤
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat