Při slově "Tatarák" si každý hned představí namleté, syrové hovězí maso. Ale co takhle čerstvé ovoce, nakrájené na malé kousky v jeho podobě !!!
Občas udělám ovocný salát i mezi svátky, ale v této podobě poprvé.
Po všem tom cukroví a vánoček si myslím, že přijde k chuti, tak jdeme na to.
Kaki též zbavím slupky a tvrdého středu a spolu s granátovým jablkem, mandarinkou, kterou také nakrájím, přidám k již připravenému mangu.
Do jiné, malé mističky vymačkám limetkovou šťávu, přidám cukr se skořicí, řádně promíchám a nechám chvilku stát, aby se cukr rozpustil a ingredience se propojily.
Promíchané ovoce si pomocí tvořítka nanesu na talíř, řádně v tvořítku umačkám, aby nám směs krásně držela tvar a přeliji připraveným přelivem. Na závěr ozdobím květy, v mém případě to jsou fialky.
Je to jednoduché, rychlé a vypadá to krásně.
Ingredience:
- 1ks manga
- 1ks kaki
- 1/2 granátového jablka
- 4 ks mandarinek (popř. 1ks pomeranče)
- 1 limetka (šťáva)
- 1 lžička třtinového cukru
- 1/4 lžičky skořice
- sušené květy na ozdobu
Postup:
Mango pomocí škrabky oloupu, zbavím pecky, nakrájím na malé kousky a nasypu do misky.Kaki též zbavím slupky a tvrdého středu a spolu s granátovým jablkem, mandarinkou, kterou také nakrájím, přidám k již připravenému mangu.
Do jiné, malé mističky vymačkám limetkovou šťávu, přidám cukr se skořicí, řádně promíchám a nechám chvilku stát, aby se cukr rozpustil a ingredience se propojily.
Promíchané ovoce si pomocí tvořítka nanesu na talíř, řádně v tvořítku umačkám, aby nám směs krásně držela tvar a přeliji připraveným přelivem. Na závěr ozdobím květy, v mém případě to jsou fialky.
Je to jednoduché, rychlé a vypadá to krásně.
Můžete použít libovolné ovoce, dle sezóny a chutě.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat