Ovocný tataráček s limetkovo-skořicovým přelivem


Při slově "Tatarák" si každý hned představí namleté, syrové hovězí maso.

Ale co takhle čerstvé ovoce, nakrájené na malé kousky v jeho podobě !!!
Občas udělám ovocný salát i mezi svátky, ale v této podobě poprvé.
Po všem tom cukroví a vánoček si myslím, že přijde k chuti, tak jdeme na to.

Ingredience:

  • 1ks manga
  • 1ks kaki
  • 1/2 granátového jablka
  • 4 ks mandarinek (popř. 1ks pomeranče) 
  • 1 limetka (šťáva)
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1/4 lžičky skořice
  • sušené květy na ozdobu

Postup:

Mango pomocí škrabky oloupu, zbavím pecky, nakrájím na malé kousky a nasypu do misky.
Kaki též zbavím slupky a tvrdého středu a spolu s granátovým jablkem, mandarinkou, kterou také nakrájím, přidám k již připravenému mangu.
Do jiné, malé mističky vymačkám limetkovou šťávu, přidám cukr se skořicí, řádně promíchám a nechám chvilku stát, aby se cukr rozpustil a ingredience se propojily.
Promíchané ovoce si pomocí tvořítka nanesu na talíř, řádně v tvořítku umačkám, aby nám směs krásně držela tvar a přeliji připraveným přelivem. Na závěr ozdobím květy, v mém případě to jsou fialky.
Je to jednoduché, rychlé a vypadá to krásně.
Můžete použít libovolné ovoce, dle sezóny a chutě.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                                    Vaše Ilča


Instagram: ilca_s

Komentáře