Špaldovo-mandlové cukroví

To bych nebyla já, aby se u mě neobjevilo nějaké cukroví za špaldy. A pokud místo másla použijete kokosový olej, tak máte úplně zdravou verzi. Tak jdeme na to...

Ingredience:

  • 200 g špaldové mouky (Babiččina volba)
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g másla
  • 100 ml agávového sirupu (nebo javorového)
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z citrónu
  • moučkový cukr na zasypání

Postup:

Všechny ingredience připravím na vál a zpracuji v hladké těsto. Zabalím ho do fólie a nechám 2 hodiny v lednici odpočívat.
Odležené těsto rozválím na tenký plát asi 0,5 cm. Formičkami vykrajuji různé tvary a skládám na plech s pečicím papírem. Peču na 170°C 8-10 minut. Po upečení zasypu moučkovým cukrem a je hotovo. Krásné vánoce.

Instagram: ilca_s

Komentáře