To bych nebyla já, aby se u mě neobjevilo nějaké cukroví za špaldy. A pokud místo másla použijete kokosový olej, tak máte úplně zdravou verzi. Tak jdeme na to...
Odležené těsto rozválím na tenký plát asi 0,5 cm. Formičkami vykrajuji různé tvary a skládám na plech s pečicím papírem. Peču na 170°C 8-10 minut. Po upečení zasypu moučkovým cukrem a je hotovo. Krásné vánoce.
Instagram: ilca_s
Ingredience:
- 200 g špaldové mouky (Babiččina volba)
- 50 g mletých mandlí
- 100 g másla
- 100 ml agávového sirupu (nebo javorového)
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z citrónu
- moučkový cukr na zasypání
Postup:
Všechny ingredience připravím na vál a zpracuji v hladké těsto. Zabalím ho do fólie a nechám 2 hodiny v lednici odpočívat.Odležené těsto rozválím na tenký plát asi 0,5 cm. Formičkami vykrajuji různé tvary a skládám na plech s pečicím papírem. Peču na 170°C 8-10 minut. Po upečení zasypu moučkovým cukrem a je hotovo. Krásné vánoce.
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat