Dnes je první adventní neděle, kterou začíná čekání na vánoční čas.
Upečte si třeba perníčky, ať se Vám kuchyň provoní medem a perníkovým kořením.
Na pomoučněném vále rozválím odpočinuté těsto na rovnoměrnou placku a vykrajuji pomocí formiček různé tvary. Postupně je přendavám na plech s pečicím papírem, potřu vajíčkem a vložím do rozehřáté trouby. Peču na 170°C 10-15 minut. Po vychladnutí můžete nazdobit polevou, u nás nezdobíme, chutnají nám takto samotné. Dobrou chuť.
Instagram: ilca_s
Upečte si třeba perníčky, ať se Vám kuchyň provoní medem a perníkovým kořením.
Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 100 g hery
- 140 g moučkového cukru
- 2 vejce + 1 rozšlehané na potření
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky perníkového koření
Postup:
Všechny ingredience si připravím na vál a zpracuji v hladké těsto. Zabalím do fólie a vložím na 2 hodiny do lednice. I když tentokrát odpočívalo 24 hodin. Čím déle tím lépe.Na pomoučněném vále rozválím odpočinuté těsto na rovnoměrnou placku a vykrajuji pomocí formiček různé tvary. Postupně je přendavám na plech s pečicím papírem, potřu vajíčkem a vložím do rozehřáté trouby. Peču na 170°C 10-15 minut. Po vychladnutí můžete nazdobit polevou, u nás nezdobíme, chutnají nám takto samotné. Dobrou chuť.
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat