Bože, tohle je snad jediné cukroví, které dělám nejméně dvě dávky
jediné, které, když nandám mezi ostatní cukroví, tak je o něj rvačka
jediné, které se rozplývá na jazyku....
Tím nechci říct, že ostatní cukroví není k jídlu, ó to nééé, ale tohle je prostě u nás TOP👌
Oříšky, cukr, vejce, mouku a strouhanku připravím na vál a zpracuji, pokud se Vám těsto bude lepit na ruce, přidejte mouku, ale i tak je jeho konzistence lehce lepivá.
Těsto si rozválím na stejné větší válečky, které ještě krájím na stejné, malé válečky. V ruce z malého válečku udělám kuličku, z kuličky váleček (viz. obrázek) na horní straně udělám prstem malou plošku. Těsto se malinko lepí, pomozte si zvlhčením rukou. Takto si je všechny vyskládám na plech s pečicím papírem. Je to lepší, mají snahu se přichytávat. Peču v rozehřáté troubě na 170°C 15 minut. Až začnou odspodu zlátnou, jsou hotové, vyndám z trouby a ještě chvilku vyčkám než sundám z plechu, mohly by se trhat. Vychladlé naskládám do krabice a pár dní nechám odležet.
Po odležení si připravím krém na zdobení.
Moučkový cukr a vejce šlehám v páře 15-20 minut na krásně našlehanou pěnu, kterou pak nechám vychladnout v pokojové teplotě. Zatím co nám směs z vajec a cukru chládne, vyšlehám změklé máslo do pěny a až budou mít obě suroviny stejnou pokojovou teplotu, postupně smíchám dohromady. Lehce a s láskou, nespěchám, přidám kakao a takto připravený krém nastříkám na tyčky pomocí plnící pistole, sáčku atd. pokapu čokoládou a nechám ztuhnou.
Je lepší, když necháte ztuhnou jen z krémem a pak nacákat čokoládu, krém lépe drží tvar. Tyčky máte hotové a můžete servírovat, okouzlit návštěvu a uspokojit mlsné jazýčky. Krásné vánoce.🌲
Instagram: ilca_s
jediné, které, když nandám mezi ostatní cukroví, tak je o něj rvačka
jediné, které se rozplývá na jazyku....
Tím nechci říct, že ostatní cukroví není k jídlu, ó to nééé, ale tohle je prostě u nás TOP👌
Ingredience: cca 50-60 kusů
- 2 šťastná vajíčka
- 24 dkg lískových oříšků (namleté)
- 24 dkg moučkového cukru
- 3 dkg polohrubé mouky
- 4 dkg prosáté strouhanky
- 3 celá vejce
- 12 dkg moučkového cukru
- 250 g másla
- kakao
Postup:
Nejdřív si upečeme tyčky (spodky), aby se nám stihly rozležet.Oříšky, cukr, vejce, mouku a strouhanku připravím na vál a zpracuji, pokud se Vám těsto bude lepit na ruce, přidejte mouku, ale i tak je jeho konzistence lehce lepivá.
Těsto si rozválím na stejné větší válečky, které ještě krájím na stejné, malé válečky. V ruce z malého válečku udělám kuličku, z kuličky váleček (viz. obrázek) na horní straně udělám prstem malou plošku. Těsto se malinko lepí, pomozte si zvlhčením rukou. Takto si je všechny vyskládám na plech s pečicím papírem. Je to lepší, mají snahu se přichytávat. Peču v rozehřáté troubě na 170°C 15 minut. Až začnou odspodu zlátnou, jsou hotové, vyndám z trouby a ještě chvilku vyčkám než sundám z plechu, mohly by se trhat. Vychladlé naskládám do krabice a pár dní nechám odležet.
Po odležení si připravím krém na zdobení.
Moučkový cukr a vejce šlehám v páře 15-20 minut na krásně našlehanou pěnu, kterou pak nechám vychladnout v pokojové teplotě. Zatím co nám směs z vajec a cukru chládne, vyšlehám změklé máslo do pěny a až budou mít obě suroviny stejnou pokojovou teplotu, postupně smíchám dohromady. Lehce a s láskou, nespěchám, přidám kakao a takto připravený krém nastříkám na tyčky pomocí plnící pistole, sáčku atd. pokapu čokoládou a nechám ztuhnou.
Je lepší, když necháte ztuhnou jen z krémem a pak nacákat čokoládu, krém lépe drží tvar. Tyčky máte hotové a můžete servírovat, okouzlit návštěvu a uspokojit mlsné jazýčky. Krásné vánoce.🌲
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat