Mandloví panáčci

Mandlová mouka

Charakteristika → přírodní, lehce sladká
Je nenahraditelná při výrobě makronek, ale používá se i při pečení dortů, dezertů a palačinek. Dnes jsem z ní vyzkoušela sušenky. Přiznám se, že první várka se moc nepovedla, těsto jsem měla tuhé a malinko jsem je v troubě přičmoudla, ale druhý pokus byl to pravé ořechové.

Ingredience:

  • 100 g mandlové mouky 
  • 90 g špaldové mouky
  • 1 střední vejce
  • 2 rovné lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • špetka kardamonu

Postup:

Všechny ingredience zpracuji na vále v hladké těsto. Zabalím do fólie a nechám v lednici odpočinout. Troubu si rozehřeji na 170 °C a připravím si plech s pečicím papírem.
Na moukou poprášený vál vložím těsto, rozválím na rovnoměrnou placku a pomocí libovolné formičky (panáčka) vykrajuji tvary, které skládám vedle sebe na připravený plech. Vložím do trouby a peču 10-15 minut. Po vychladnutí naskládám do připravené dózy, krabičky atd...

použito:
→ mandlová mouka honestmarket.cz
→ špaldová mouka Babiččina volba

Instagram: ilca_s

Komentáře