"Nezáleží na tom, jak se vaří, ale s jakou láskou se to dává dohromady"
Jaroslav Hašek
Lasagne jsou toho důkazem...
Na oleji osmahnu na drobno nakrájenou cibulku, vložím mleté maso, osolím, opepřím, okořením a dusím do měkka. Mezi tím si pokrájím všechnu zeleninu, v sezóně místo mrkve, můžete použít dýni nebo cuketu. Když je maso měkké, přidám zeleninu a nechám chvilku prohřát. Přidám rajčatovou omáčku, spařená, rajčata, čerstvou bazalku a nechám ještě 10 minut bublat, aby se všechny chutě propojily.
V menším kastrůlku rozpustím máslo, zasypu hladkou moukou a pomalu přilévám vlahé mléko. Za stálého míchání nechám bešamel zhoustnout, osolím a přistrouhám do něho muškátový oříšek.
Ve středním kastrolu nechám lehce vařit vodu a vedle do nějaké misky si připravím vodu ledovou.
Vše máme připravené a můžeme se pustit do skládání. Do hrnce s horkou vodou vložím 4 plátky lasagní a nechám je vařit 5 minut, aby mi změkly, pak plátky přendám do vody ledové, aby se zastavil proces vaření.
Připravenou zapékací nádobu lehce vytřu olejem a první várku plátků vyskládám na dno, vedle sebe, nakladu masovou směs, lžící rozetřu bešamel a takto pokračuji až k okraji nádoby. Poslední vrstvu plátků ještě potřu bešamelem, zasypu parmazánem a dám zapéct na 180°C cca. 20 minut. Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Jaroslav Hašek
Lasagne jsou toho důkazem...
Ingredience: zapékací nádoba 30x20cm
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 střední cibule
- 16 plátků lasagní
- 2 papriky
- 1 střední mrkev
- 1 menší pórek
- 5 menších rajčat (spařit)
- 400 g rajčatové omáčky s bazalkou (Lidl)
- 40 g parmazánu (nastrouhat)
- snítek čerstvé bazalky
- sůl, pepř, olej
- 1 lžička adžiky (Koření od Antonína)
- 50 g másla
- 500 ml mléka
- 50 g hladké mouky
- špetka soli
- muškátový oříšek (špetka)
Postup:
Nejdřív si spařím rajčata. U tzv. bubáku rajčata naříznu do kříže a horkou vodou z rychlovarné konvice podleji, aby byla ponořená a nechám takto chvilku stát. Pak rajčata od kříže oloupu a pokrájím na malé kousky.Na oleji osmahnu na drobno nakrájenou cibulku, vložím mleté maso, osolím, opepřím, okořením a dusím do měkka. Mezi tím si pokrájím všechnu zeleninu, v sezóně místo mrkve, můžete použít dýni nebo cuketu. Když je maso měkké, přidám zeleninu a nechám chvilku prohřát. Přidám rajčatovou omáčku, spařená, rajčata, čerstvou bazalku a nechám ještě 10 minut bublat, aby se všechny chutě propojily.
V menším kastrůlku rozpustím máslo, zasypu hladkou moukou a pomalu přilévám vlahé mléko. Za stálého míchání nechám bešamel zhoustnout, osolím a přistrouhám do něho muškátový oříšek.
Ve středním kastrolu nechám lehce vařit vodu a vedle do nějaké misky si připravím vodu ledovou.
Vše máme připravené a můžeme se pustit do skládání. Do hrnce s horkou vodou vložím 4 plátky lasagní a nechám je vařit 5 minut, aby mi změkly, pak plátky přendám do vody ledové, aby se zastavil proces vaření.
Připravenou zapékací nádobu lehce vytřu olejem a první várku plátků vyskládám na dno, vedle sebe, nakladu masovou směs, lžící rozetřu bešamel a takto pokračuji až k okraji nádoby. Poslední vrstvu plátků ještě potřu bešamelem, zasypu parmazánem a dám zapéct na 180°C cca. 20 minut. Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat