Květákový krém

                                  "Nejkrásnější slova ženy: 'Oběd je na stole!.' "
Co si takhle k obědu vychutnat květákový krém....

Ingredience:

  • 400 g květáku
  • 600 ml zeleninového vývaru (čerstvý nebo bujón)
  • 1 střední petržel
  • 1 cibule
  • 40 g másla
  • 100 ml smetany
  • česnek
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek, petrželka na ozdobu

Postup:

Nejdřív si připravím vývar. Pokud nemáte dost času, tak si ho připravte z bujónu dle návodu. Pokud ten čas máte, tak si ho uvařte z čerstvé zeleniny, je to mnohem lepší.
Květák zbavím košťálu očistím, opláchnu a nakrájím na malé kousky. Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli, jen tak lehce, aby zezlátla. Přidám očištěnou a nakrájenou petržel, česnek a nechám spolu s cibulkou ještě opražit. Podleji vývarem, vložím květák, osolím, opepřím a vařím doměkka. 
Tyčovým mixérem rozmixuji dohladka, podleji šlehačkou a nechám prohřát. Na talíři můžete ozdobit, petrželkou, muškátovým oříškem, nebo kousky květáku, který si hned na začátku dáte stranou a pak ho jen lehce osmahnete na másle. Dobrou chuť.
 
Instagram: ilca_s






Komentáře