"Nejkrásnější slova ženy: 'Oběd je na stole!.' "
Co si takhle k obědu vychutnat květákový krém....
Květák zbavím košťálu očistím, opláchnu a nakrájím na malé kousky. Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli, jen tak lehce, aby zezlátla. Přidám očištěnou a nakrájenou petržel, česnek a nechám spolu s cibulkou ještě opražit. Podleji vývarem, vložím květák, osolím, opepřím a vařím doměkka.
Tyčovým mixérem rozmixuji dohladka, podleji šlehačkou a nechám prohřát. Na talíři můžete ozdobit, petrželkou, muškátovým oříškem, nebo kousky květáku, který si hned na začátku dáte stranou a pak ho jen lehce osmahnete na másle. Dobrou chuť.
Instagram: ilca_s
Co si takhle k obědu vychutnat květákový krém....
Ingredience:
- 400 g květáku
- 600 ml zeleninového vývaru (čerstvý nebo bujón)
- 1 střední petržel
- 1 cibule
- 40 g másla
- 100 ml smetany
- česnek
- sůl, pepř
- muškátový oříšek, petrželka na ozdobu
Postup:
Nejdřív si připravím vývar. Pokud nemáte dost času, tak si ho připravte z bujónu dle návodu. Pokud ten čas máte, tak si ho uvařte z čerstvé zeleniny, je to mnohem lepší.Květák zbavím košťálu očistím, opláchnu a nakrájím na malé kousky. Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli, jen tak lehce, aby zezlátla. Přidám očištěnou a nakrájenou petržel, česnek a nechám spolu s cibulkou ještě opražit. Podleji vývarem, vložím květák, osolím, opepřím a vařím doměkka.
Tyčovým mixérem rozmixuji dohladka, podleji šlehačkou a nechám prohřát. Na talíři můžete ozdobit, petrželkou, muškátovým oříškem, nebo kousky květáku, který si hned na začátku dáte stranou a pak ho jen lehce osmahnete na másle. Dobrou chuť.
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat