Špaldová mouka
Lehce stravitelná s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin. Můžou jí lidé s alergií na pšenici, ale ne celiaci, není bezlepková.U nás doma je velmi oblíbená, i když nikdo tyto potíže nemá, ale její oříšková chuť nás baví.
Tento koláč je taková snídaňovka, s jogurtem nebo přelitý agávovým sirupem Vás určitě zasytí a nastartuje do dalšího dne.
Ingredience:
- 80 g celozrnné špaldové mouky
- 40 g jemných vloček
- 50 g třtinového cukru
- 150 g tvarohu (nebo bílý jogurt)
- 1 vejce
- l lžíce kokosu (+ na vysypání formy)
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 ml mléka
- hrst švestek nebo jiné sezónní ovoce
- 2 lžíce medu
- ořechy na posyp
Postup:
Všechny ingredience smíchám dohromady a hotovou směs naliji do předem vymazané a vysypané formy.
Pokladu švestky, posypu rozdrcenými ořechy, zakapu medem a vložím do vyhřáté trouby.
Peču na 180°C 30-35 minutut.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Komentáře
Okomentovat