Špaldovo-ovesný koláč


Špaldová mouka

Lehce stravitelná s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin. Můžou jí lidé s alergií na pšenici, ale ne celiaci, není bezlepková.
U nás doma je velmi oblíbená, i když nikdo tyto potíže nemá, ale její oříšková chuť nás baví.
Tento koláč je taková snídaňovka, s jogurtem nebo přelitý agávovým sirupem Vás určitě zasytí a nastartuje do dalšího dne.

Ingredience:

  • 80 g celozrnné špaldové mouky
  • 40 g jemných vloček
  • 50 g třtinového cukru
  • 150 g tvarohu (nebo bílý jogurt)
  • 1 vejce
  • l lžíce kokosu (+ na vysypání formy)
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
  • hrst švestek nebo jiné sezónní ovoce 
  • 2 lžíce medu 
  • ořechy na posyp

Postup:

Všechny ingredience smíchám dohromady a hotovou směs naliji do předem vymazané a vysypané formy.
Pokladu švestky, posypu rozdrcenými ořechy, zakapu medem a vložím do vyhřáté trouby.
Peču na 180°C 30-35 minutut.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                  Vaše Ilča



Instagram: ilca_s







Komentáře