Černá ředkev
Podporuje trávení a posiluje činnost jater. A mimochodem, je výborná při nachlazení, poznámka níže pod receptem ⬇. Po nastrouhání má silně palčivou chuť připomínající křen, ale postupně s ostatními surovinami chutná jako celer. Aspoň mě to tak připadá.Ingredience:
- 2 střední ředkve (oloupat, nastrouhat)
- 160 g žervé
- 1 červená cibulka
- pár kapek olivového oleje
- sůl, pepř
- 1 lžíce kudrnaté nebo hladkolisté petržele
Postup:
Černou ředkev opláchnu vodou, okrájím a nastrouhám na hrubém struhadle. Vložím na sítko a nechám půl hodiny stát, aby měla čas pustit šťávu. Já se přiznám, že tý mojí se moc nechtělo, nepustila ani kapku. Pokud ta Vaše něco vypotí 😰, tak jí můžete smíchat s medem a máte výborný lék na rozpouštění hlenu (v poměru 1:1), ale zpátky k receptu.Takto připravenou ředkev vložím do misky, přidám žervé, jemně nakrájenou cibulku s petrželkou, zakápnu olejem a dochutím solí a pepřem. Hotovou pomazánku jsem ještě dala do lednice odležet, aby se chuť ředkve stihla propojit. Mezitím jsem si opekla pár toustů nebo můžete použít i jiné pečivo třeba celozrné, čerstvý domácí chléb atd...pak jsem už jen nanesla pomazánku a nazdobila. Dobrou chuť.
použito:
→ jedlé květy makro
→ černá ředkev www.svetbedynek.cz
Instagram: ilca_s
Ředkev neloupu, je tak chuťově výraznější.
OdpovědětVymazat😉
Vymazat