Švestky
Ovoce pozdního léta. Tyto krásné modro-fialové plody jsou výborným lékem na onemocnění ledvin, revmatismu a pomáhají chránit srdce a cévy.Ingredience: 12 kusů
- 125 g špaldové mouky (BV)
- 100 g másla
- 2 vejce
- 50 ml podmáslí
- 100 g moučkového cukru
- 60 g mandlí (plátky)
- 200 g švestek (nakrájené na menší kousky)
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- špetka soli
Postup:
Vejce s cukrem šlehám do hladké pěny, přidám rozehřáté, vychladlé máslo a ještě prošlehám. Přidám podmáslí, nasypu mouku se sodou, skořicí a špetkou solí, nakonec nasypu mandle a pokrájené švestky. Naplním do připravených košíčků a peču na 180 °C 25-30 minut. Nechám vychladnout a servíruji. Dobrou chuť.Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat