Špaldové muffiny se švestkami

Švestky

Ovoce pozdního léta. Tyto krásné modro-fialové plody jsou výborným lékem na onemocnění ledvin, revmatismu a pomáhají chránit srdce a cévy.

Ingredience: 12 kusů

  • 125 g špaldové mouky (BV)
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 50 ml podmáslí
  • 100 g moučkového cukru
  • 60 g mandlí (plátky)
  • 200 g švestek (nakrájené na menší kousky)
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli

Postup:

Vejce s cukrem šlehám do hladké pěny, přidám rozehřáté, vychladlé máslo a ještě prošlehám. Přidám podmáslí, nasypu mouku se sodou, skořicí a špetkou solí, nakonec nasypu mandle a pokrájené švestky. Naplním do připravených košíčků a peču na 180 °C 25-30 minut. Nechám vychladnout a servíruji. Dobrou chuť.

Instagram: ilca_s

Komentáře