Pomazánka z červené řepy

Červenou řepu jsem nikdy nevyhledávala, akorát v případě, že byla sterilizovaná v nálevu se zelím.
S odstupem času jsem jí přišla na chuť a v poslední době jsme si jí všichni oblíbili.
Zjistila jsem, že barvivo z červené řepy rozšiřuje věnčité tepny. V mém případě bych jí tedy potřebovala tunu😄... 
Dále dodává vlasům lesk a nehtům potřebnou výživu.
Pokud řepu milujete, určitě vyzkoušejte.
Ingredience:
  • 4 střední řepy 
  • 100 g žervé
  • 2 stroužky česneku
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl, pepř
  • polníček, hladkolistou petržel a semínka na ozdobu



Postup: 

Jak péct řepu → zakoupenou řepu omyjte a vložte do alobalu, udělejte z ní takovou bombu💣.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 200 °C asi hodinu. Po uplynutí doby zkuste ostrým nožem do ní píchnout, tím zjistíte zda již je krásně měkká. Pokud ano, je hotová. Po vychladnutí oloupejte.
Další z možností je, že si jí koupíte už hotovou vakuovanou.
Připravenou řepu na struhadle nastrouhám, přidám žervé, česnek, sůl, pepř dle chuti a jako poslední přidám ořechy, které v ruce lehce rozdrtím.
Vše důkladně promíchám a natřu na čerstvé pečivo. Dozdobím a můžu servírovat.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                  Vaše Ilča

Instagram: ilca_s

Komentáře