Cizrnový krém

Cizrna

Luštěnina, která je zdrojem bílkovin. Pokud nemáte rádi hummus (recept zde na blogu) nebo chuť na dnešní  krém, můžete třeba vyzkoušet opečenou v troubě s mořskou solí a podávat místo chipsů.

Ingredience:

  • 750 ml čerstvého zeleninového vývaru
  • 400 g vařené cizrny
  • 1 menší cibule
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření Vindaloo másala (Koření od Antonína)

Postup:

Cizrnu podleji vodou a nechám do druhého dne nabobtnat. Připravím si zeleninový vývar z kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer, řapík atd.) osolím a nechám asi 45 minut vařit, pak scedím. Na másle osmahnu cibulku, přidám prolisovaný česnek s kořením, ještě nechám zpěnit, přidám cizrnu (bez vody) a zaliji vývarem. Nechám 10 minut povařit a pak tyčovým mixérem rozmixuji až je směs hladká. Na ozdobu použijte semínka, hladkolistou petržel a můžete podávat. Dobrou chuť.

Instagram: ilca_s

Komentáře