Když jsem poprvé pekla "Madlenky" ty levandulové, které také najdete na blogu, tak si pamatuji, že jsem je pekla dvakrát.
Ingredience:
Formu na Madlenky lehce vytřu máslem a troubu předehřeji na 180 °C.
Vejce s cukrem a špetkou soli šlehám do hladké pěny, pak zlehka přidám máslo, ještě prošlehám a začínám přidávat mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a v neposlední řadě voňavou a vzácnou vanilku.
Formičky plním do 3/4 (pomozte si zdobícím sáčkem, jde to lépe) ještě s formou zatřepu o pracovní desku, aby odešly zbytečné bubliny a dám péct na 10-15 min.
První várka se lehce připekla, k focení nebyla, ale všichni okolo mě měli radost, že toho bude víc. Tak mi nezbylo nic jiného, než znovu nastartovat mixér a upéct je podruhé.
Pro dnešní den si připravte čerstvou vanilku nebo domácí vanilkový extrakt a spolu si upečeme tyto voňavé a lahodné.
Ingredience:
- 160 g hladké mouky (Babiččina volba)
- 85 g másla (rozpuštěného a vychladlého) + na vymazání
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 vejce
- 85 g krupicového cukru
- špetka soli
- 1/2 lžičky čerstvé vanilky
- citrónová kůra z jednoho citrónu
Postup:
Formu na Madlenky lehce vytřu máslem a troubu předehřeji na 180 °C.Vejce s cukrem a špetkou soli šlehám do hladké pěny, pak zlehka přidám máslo, ještě prošlehám a začínám přidávat mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a v neposlední řadě voňavou a vzácnou vanilku.
Formičky plním do 3/4 (pomozte si zdobícím sáčkem, jde to lépe) ještě s formou zatřepu o pracovní desku, aby odešly zbytečné bubliny a dám péct na 10-15 min.
Po upečení zasypu moučkovým cukrem a francouzské pečivo je hotové.
Dobrou chuť a krásný den ❤.
Komentáře
Okomentovat