Vanilkové madlenky

Když jsem poprvé pekla "Madlenky" ty levandulové, které také najdete na blogu, tak si pamatuji, že jsem je pekla dvakrát.
První várka se lehce připekla, k focení nebyla, ale všichni okolo mě měli radost, že toho bude víc. Tak mi nezbylo nic jiného, než znovu nastartovat mixér a upéct je podruhé.
Pro dnešní den si připravte čerstvou vanilku nebo domácí vanilkový extrakt a spolu si upečeme tyto voňavé a lahodné.

Ingredience: 

  • 160 g hladké mouky (Babiččina volba)
  • 85 g másla (rozpuštěného a vychladlého) + na vymazání
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 85 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky čerstvé vanilky
  • citrónová kůra z jednoho citrónu


Postup:

Formu na Madlenky lehce vytřu máslem a troubu předehřeji na 180 °C.
Vejce s cukrem a špetkou soli šlehám do hladké pěny, pak zlehka přidám máslo, ještě prošlehám a začínám přidávat mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a v neposlední řadě voňavou a vzácnou vanilku.
Formičky plním do 3/4 (pomozte si zdobícím sáčkem, jde to lépe) ještě s formou zatřepu o pracovní desku, aby odešly zbytečné bubliny a dám péct na 10-15 min.
Po upečení zasypu moučkovým cukrem a francouzské pečivo je hotové.
Dobrou chuť a krásný den ❤.
                                                      Vaše Ilča


"Jídlo nastavuje vaši náladu"
                Ralph Smart 

Instagram: ilca_s







Komentáře