Tento francouzský dezert je ideální pro milovníky čokolády, jeho jemná a nadýchaná chuť Vás určitě překvapí. Nadýchanost se vytváří našlehanými bílky, proto doporučuji určitě ty domácí nebo v Bio kvalitě.
Instagram: ilca_s
Ingredience:
- 70 g kvalitní hořké čokolády (74%)
- l lžíce másla
- 1 žloutek
- 2 bílky
- špetka soli
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup:
Ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem a nechám vychladit na pokojovou teplotu. Bílky vyšlehám se špetkou soli do polotuha a postupně přidávám moučkový cukr a šlehám do lesklé, hladké hmoty. Do čokolády zašlehám žloutek a k hotové směsi začnu přidávat vyšlehané bílky. Vše krásně promíchám a plním do skleniček, ozdobím ovocem, oříšky atd...Nechám ztuhnout, nejlépe do rána a podávám. Dobrou chuť.Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat