Čokoládová pěna

Tento francouzský dezert je ideální pro milovníky čokolády, jeho jemná a nadýchaná chuť Vás určitě překvapí. Nadýchanost se vytváří našlehanými bílky, proto doporučuji určitě ty domácí nebo v Bio kvalitě.

Ingredience:

  • 70 g kvalitní hořké čokolády (74%)
  • l lžíce másla
  • 1 žloutek
  • 2 bílky
  • špetka soli
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup:

Ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem a nechám vychladit na pokojovou teplotu. Bílky vyšlehám se špetkou soli do polotuha a postupně přidávám moučkový cukr a šlehám do lesklé, hladké hmoty. Do čokolády zašlehám žloutek a k hotové směsi začnu přidávat vyšlehané bílky. Vše krásně promíchám a plním do skleniček, ozdobím ovocem, oříšky atd...Nechám ztuhnout, nejlépe do rána a podávám. Dobrou chuť.

Instagram: ilca_s

Komentáře