Broskvový páj

Přišly na řadu broskve, já se tedy přiznám, že mi je přinesla  kamarádka, která je dostala od rodičů ze zahrádky, takže domácí a pěstované s láskou.
Někdo je moc nemusí pro svojí chlupatou slupku, ale dužina obsahuje vysoké procento vody a vitamíny, jako je např. vápník a železo. No a protože jsem večer měla dobrou náladu a byla taková tendence, že musím něco upéct, byl už vál na lince a váha připravená👍


Ingredience:

  • 250 g hladké mouky (Babiččina volba)
  • 125 g změklého másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky koření voňavé pečení s vanilkou

Náplň:

  • 60 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 3 lžíce džemu (já použila domácí z dýně a jablek)
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky koření voňavé pečení s vanilkou
  • broskve (na ozdobu)

Postup:

Na vál jsem si připravila mouku, máslo, vejce, cukr a koření, všechny ingredience jsem zpracovala v hladké těsto, zabalila do fólie a na 15 minut vložila do lednice.
Mezitím jsem si pokrájela omyté broskve, slupku jsem nechala, pokud někomu vadí, můžete oloupat.
Na řadu přišel krém, do misky jsem pokrájela máslo, přidala cukr, vejce a šlehala do hladké pěny, postupně jsem přidávala ostatní ingredience a znovu zamíchala.
Z lednice jsem vyndala těsto, rozválela do požadovaného tvaru a vložila do formy s pečicím papírem (nebo můžete formu vymazat) nalila náplň, zasypala ovocem a dala péct na 170°C 30-35 minut, pěkně pomalu. Po upečení zasypte cukrem a můžete podávat. Dobrou chuť.

 Instagram: ilca_s





Komentáře