Tartaletka
Křehký košíček s krémem. Když jsem poprvé viděla tyhle malé tvary, hned jsem si je zamilovala. A jak už víte, dávám přednost mini dezertům, než velkým dortům, proto byly pro mě jasná volba. Sladká verze je super, můžete třeba, ale udělat těsto ze špaldové mouky a naplnit ho špenátem, ricottou atd...třeba někdy příště. Tak pusťme se do nich👍Ingredience: 8 košíčků
Těsto:- 250 g hladké mouky (Babiččina volba)
- 125 g moučkového cukru
- 125 g změklého másla
- 1 vejce
- citrónová kůra
- 1 mascarphone
- 1 polotučný tvaroh(vanička)
- 2 lžíce cukru
- lžička vanilkového cukru (koření od Antonína)
Postup:
Těsto zpracuji na vále, zabalím do fólie a nechám ho 15 min. odpočinout v lednici. Pak vyválím placku, vykrojím kolečka, o něco větší než je formička.Těsto lehce vmáčknu do formičky, dno propíchnu vidličkou a dám péct na 180°C cca 20 min, než začnou okraje zlátnout. Mezitím si připravím krém, který následně plním do vychladlých košíčků. Ozdobím ovocem a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat