Panna Cotta




Neodolatelná chuť smetany s vanilkovou příchutí přelitá ovocnou omáčkou.
U nás si už léto bez tohoto dezertu nedokážeme představit. Její příprava je jednoduchá a přesto krásně vypadá. Je prostě jedinečná.
Okouzlete návštěvu tímto dezertem....

Ingredience:

  • 2 smetany ke šlehání (30% a víc)
  • 4,5 plátků želatiny + 0,5 plátku do ovocné směsi
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 350 g lesního ovoce ( nebo to čerstvé dle sezóny )
  • 2 lžíce vody
  • 1 vanilkový lusk

Postup: 

Smetanu svařím s moučkovým cukrem, zároveň s rozkrojeným a vyškrábaným vanilkovým luskem i se semínky. Přidám předem namočenou želatinu v ledové vodě a znovu prohřeji.
Vyndám dužinu vanilky a naliji do formiček, kelímků atp. asi tak do 3/4 a vložím do lednice vychladit (ztuhnout).
Zmrazenou směs spolu s cukrem ohřeji, opět namočená želatina a promixuji, klidně můžete nechat i kousky na efekt a naliji do připravených formiček.
Znovu vložím do lednice a po dvou hodinách zdobím ovocem, mátou, sušenými květy atp. a servíruji. Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                        Vaše Ilča


Instagram: ilca_s

Komentáře