Clafoutis (Klafuti)
Typický francouzský dezert. Hlavní ingrediencí jsou třešně, ale v dnešní době se meze nekladou, peče se s hrozny, s jablky atd...Dá se přirovnat k bublanině, která se peče v různých podobách.Já mám ráda mini dezerty, tak skončil v mističkách, ale jinak koláčová forma je velmi oblíbená.
Ingredience: cca 5 mističek
- 100 g másla + na vymazání formiček
- 100 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 80 ml smetany
- 50 g hladké mouky ( já použila Babiččinu volbu)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- borůvky
- vanilkový cukr
Postup:
Mističky vymažu máslem, vysypu vanilkovým cukrem a na dno vyskládám borůvky. Máslo s vejci a moučkovým cukrem třu do hladké pěny, pak přidám ostatní ingredience.Naplním do 3/4 a dám péct na 180°C 40-45 min, pěkně pomalu.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat