Borůvkové clafoutis

Clafoutis (Klafuti)

Typický francouzský dezert. Hlavní ingrediencí jsou třešně, ale v dnešní době se meze nekladou, peče se s hrozny, s jablky atd...Dá se přirovnat k bublanině, která se peče v různých podobách.
Já mám ráda mini dezerty, tak skončil v mističkách, ale jinak koláčová forma je velmi oblíbená.

Ingredience: cca 5 mističek

  • 100 g másla + na vymazání formiček
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 80 ml smetany
  • 50 g hladké mouky ( já použila Babiččinu volbu)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • borůvky
  • vanilkový cukr

Postup:

Mističky vymažu máslem, vysypu vanilkovým cukrem a na dno vyskládám borůvky. Máslo s vejci a moučkovým cukrem třu do hladké pěny, pak přidám ostatní ingredience.
Naplním do 3/4 a dám péct na 180°C  40-45 min, pěkně pomalu.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                       Vaše Ilča

Instagram: ilca_s

Komentáře