Levandulové madlenky

Voňavé francouzké cukroví. Právě jednu přikusuji ke sklence studeného mléka a nemůžu se nabažit té vůně vanilky a levandule. Chuť přichází při jídle a já už teď vím, že si je určitě oblíbíte a vychutnáte s lehkostí jako já.

Ingredience:

  • 160 g hladké mouky ( babiččina volba)
  • 85 g másla (rozpuštěného, schladlého)
  • 2 vejce
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 lžička levandulového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička koření voňavé pečení s vanilkou
  • špetka soli
  • 1 lžíce čerstvých (sušených) květů levandule

Postup: 

levandule nakonec
Troubu předehřeji na 180 °C. Formu na madlenky lehce vytřu máslem a popráším hladkou moukou. V misce ušlehám vejce s cukrem do pěny a postupně přidávám máslo, sůl, koření, prášek do pečiva, mouku a jako poslední květy levandule. Na těsto nechvátám, je to takový obřad, pěkně s lehkostí. Našlehané těsto naplním do formy asi tak do 3/4, pak s ní zatřepu, aby odešly zbytečné bubliny a dám péct. Řekla bych, že 10-15 min stačí, jen pěkně hlídat troubu. Dobrou chuť.







Instagram: ilca_s

Komentáře