Voňavé francouzké cukroví. Právě jednu přikusuji ke sklence studeného mléka a nemůžu se nabažit té vůně vanilky a levandule. Chuť přichází při jídle a já už teď vím, že si je určitě oblíbíte a vychutnáte s lehkostí jako já.
Troubu předehřeji na 180 °C. Formu na madlenky lehce vytřu máslem a popráším hladkou moukou. V misce ušlehám vejce s cukrem do pěny a postupně přidávám máslo, sůl, koření, prášek do pečiva, mouku a jako poslední květy levandule. Na těsto nechvátám, je to takový obřad, pěkně s lehkostí. Našlehané těsto naplním do formy asi tak do 3/4, pak s ní zatřepu, aby odešly zbytečné bubliny a dám péct. Řekla bych, že 10-15 min stačí, jen pěkně hlídat troubu. Dobrou chuť.
Instagram: ilca_s
Ingredience:
- 160 g hladké mouky ( babiččina volba)
- 85 g másla (rozpuštěného, schladlého)
- 2 vejce
- 80 g krupicového cukru
- 1 lžička levandulového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička koření voňavé pečení s vanilkou
- špetka soli
- 1 lžíce čerstvých (sušených) květů levandule
Postup:
levandule nakonec |
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat