Gratinování → zapeční
Při gratinování vzniká krusta s pomocí nějakého sýra. Zapékají se brambory, těstoviny, zelenina.
Právě dnes to byl lilek s cuketou. Netrvalo to dlouho a dobrůtka byla hotová.
Kdybych měla chuť této směsi k něčemu přirovnat, bylo by to nejspíš lečo a lilek mi tak trochu připomněl houbu.
Ingredience:
- 1 lilek
- 1 menší cuketa
- 1 zakysaná smetana
- 70 g parmazánu
- hladkolistá petržel, bazalka
- sůl, pepř, řepkový olej
na omáčku:
- 1 plechovka krájených rajčat
- 3 ks čerstvých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce třtinového cukru
- bazalka, sůl, pepř
Postup:
vyskládané vrstvy |
V misce smíchám zakysanou smetanu, bylinky, sůl a pepř.
Do mixéru vyklopím rajčata, přidám nakrájená i ty čerstvá, prolisovaný česnek, cukr, bazalku, sůl, pepř a rozmixuji do hladké směsi. Jako poslední si nastrouhám parmazán a začnu skládat vrstvy do vymazané formy. Cuketu s lilkem, rajčatovou omáčku, parmazán a celý proces opakuji do úplného naplnění.
Na závěr rozetřu zakysanou smetanu a ještě zasypu sýrem. Zapékám na 180°C 20 min.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat