Gratinovaný lilek s cuketou

Gratinování → zapeční


Při gratinování vzniká krusta s pomocí nějakého sýra. Zapékají se brambory, těstoviny, zelenina. 
Právě dnes to byl lilek s cuketou. Netrvalo to dlouho a dobrůtka byla hotová.
Kdybych  měla chuť této směsi k něčemu přirovnat, bylo by to nejspíš lečo a lilek mi tak trochu připomněl houbu.



Ingredience:

  • 1 lilek
  • 1 menší cuketa
  • 1 zakysaná smetana
  • 70 g parmazánu
  • hladkolistá petržel, bazalka
  • sůl, pepř, řepkový olej

na omáčku:
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 3 ks čerstvých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • bazalka, sůl, pepř

Postup:

vyskládané vrstvy
Lilky a cuketu nakrájím na kolečka, osolím, opepřím a na oleji opeču z obou stran.
V misce smíchám zakysanou smetanu, bylinky, sůl a pepř.
Do mixéru vyklopím rajčata, přidám nakrájená i ty čerstvá, prolisovaný česnek, cukr, bazalku, sůl, pepř a rozmixuji do hladké směsi. Jako poslední si nastrouhám parmazán a začnu skládat vrstvy do vymazané formy. Cuketu s lilkem, rajčatovou omáčku, parmazán a celý proces opakuji do úplného naplnění.
Na závěr rozetřu zakysanou smetanu a ještě zasypu sýrem. Zapékám na 180°C 20 min.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                         Vaše Ilča

Instagram: ilca_s

Komentáře