Třešňovo - jahodový koláč

Třešňová sezóna na spadnutí, tak jeden voňavý, lehký koláč je tu pro Vás. U nás opět vydržel jen jeden den.

Ingredience: forma 26 cm

  • 250 g  hladké mouky (Babiččina volba)
  • 125 g změklého másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • špetka koření voňavé pečení s vanilkou 

Náplň:

  •  2 hrsti třešní ((vypeckovaných)
  •  1 hrst jahod

Postup:

Všechny ingredience zpracujeme na vále a necháme 15 min ve fólii v lednici odpočívat. Připravíme si formu, kterou stačí vymazat máslem. Do hrnce vložíme třešně a jahody, lehce prohřejeme, můžete přisladit lžící třtinového cukru, záleží jak je ovoce sladké. Lehce povaříme a necháme vychladnout. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme tak 3/4 ve tvaru koláče. Zbytek těsta také rozválíme a vykrojíme srdíčka. Na základ naneseme směs a překryjeme druhou plackou, tou srdíčkovou, okraje lehce upravíme a pokud Vám z okrajů ještě zbyde těsto, tak já použila na vrchní srdíčka. Pečeme na 180 °C 25 min. Vychladlé zasypeme cukrem a můžeme podávat. Dobrou chuť.

 voňavé pečení s vanilkou ( Koření od Antonína )
Instagram: ilca_s

Komentáře