Ostrov Atlantiku

Tenerife

Playa la Arena
Před rokem jsme měli možnost navštívit jeden ze sedmi největších Kanárských ostrovů v Atlantském oceánu Tenerife. Projeli jsme západní část a poznali jsme jeho krásu. Kromě pláže s černým pískem ( Playa la Arena ), kterou jsme pravidelně navštěvovali, nás uchvátila sopka Pico de Teide s nadmořskou výškou 3780 m. n. m., kolem které se rozprostírá národní park Nacional de Teide. V každém ročním období nejen v parku, ale i na celém ostrově tu rostou neobyčejně vzácné druhy rostlin. Třeba v zimním období jsou viděni všudypřítomné vánoční hvězdy.
Masca
Pico de Teide
Také jsme projeli kaňonem Masca a sledovali, jak se cesty klikatí údolím a vysoké skály
padají do hlubokých roklí, mezi kterými leží malebné vesničky.
V této západní části leží městečko Icod de Los Vinos, kde jsme navštívili a nenechali si ujít skvost Drago Milenario tvz. Dračí strom, o kterém koluje pověst, že jediný pohled na něj omlazuje ( stála jsem tam jako tvrdé Y ).V místě kolem Dragonu, jsme procházeli parkem, kde byla k vidění i jiná vegetace, kterou jsme s údivem sledovali.
Nacional de Teide
v dálce Pico de Teide
I když jsme poznali jen část ostrova, byla to pro nás dovolená plná poznání a dovezli jsme si z ní krásné vzpomínky, na které nikdy nezapomeneme. Pětihodinová cesta letadlem stála za to... Protože, když vidíte na obzoru vrchol sopky, tak si řenete...už  je na dosah a máte slzy v očích.
A jelikož je doba dovolených, přeji Vám, aby jste je prožily v klidu a pohodě s někým blízkým koho máte rádi. Šťastnou cestu.


Květ banánovníku


Dračí strom

Papouščí květ
ostrov Atlantiku


Playa la arena
My dva...

Děkuji, všem za sledovanost a také mě najdete na:                    
  • Instagramu: ilca_s  
 

Komentáře