Jahodový cheesecake s Créme fraiche


Tyto dezerty jsou milované po celém světě, ale ten úplně první byl vyroben na řeckém ostrově Samos.

Ingredience:

  • 250 g sušenek (Lotus) dvě si dejte stranou, později na ozdobu
  • 70 g másla
  • 4 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g créme fraiche (zakysaná smetana francouského typu 36% )
  • 100 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky koření voňavé pečení s vanilkou (koření od Antonína)
náplň:
  • 250 g jahod
  • 2 plátky želatiny
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce třtinového cukru

Postup:

Kulatou formu o průměru 23 cm vyložím pečícím papírem a předehřeji troubu na 180 °C.
Sušenky rozdrtím pomocí válečku, přidám rozpuštěné máslo a v misce řádně promíchám. Vzniklou hmotu nasypu do formy a rovnoměrně pomocí prsty natlačím na dno.
Takto vložím do rozehřáté trouby a peču 10 min. Mezitím si vyšlehám vejce spolu s moučkovým cukrem, přidám zakysanou smetanu, créme fraiche  a koření.
Po uplynutí doby vyjmu korpus z trouby, podliji  směsí a následně vrátím zpět do trouby na dalších 30 min.
Po upečení nechám vychladnou a mezitím si připravím směs z jahod.
Jahody pokrájím na menší kousky, přidám vodu, cukr a prohřeji. Želatinu namočím do vody, aby nabobtnala a následně vložím do směsi, ještě prohřeji a pokud je třeba, tyčovým mixérem zjemním.
Nechte pár minutek vychladit a naliji na směs. Vložím do lednice a nakonec nazdobím kousky jahod, sušenkou, mátou atd...
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                               Vaše Ilča



Instagram: ilca_s

Komentáře