Jahodovo - piškotový dezert s Créme fraiche

  Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

  Krém:

  • 1 šlehačka
  • 200 g  Créme fraiche (lahodná zakysaná smetana francouzského typu 36%)
  • moučkový cukr na dochucení (cca 1 lžíce)


Postup:

Vejce vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem ,
přidejte polohrubou mouku , prášek do pečiva a ještě prošlehejte . Na plech s pečícím papírem vylejte těsto a na 180°C pečte 20 min . Nechte vychladnou a pomocí formičky (kolečka) si vykrojte tvary , které se budou následně skládat do mističky , skleničky atd...
Krém:
Šlehačku vyšlehejte , přidejte krém a moučkový cukr . Pak už jen podle Vaší fantazie , jaké ovoce použijete a v jakých vrstvách vyskládáte . Já použila jahody,borůvky a sušené , jedlé květy růží .
 .
                                                                                                               "Dobrou chuť "





Komentáře