Hruškový koláč


Hrušky 

Jsou bohaté na kyselinu listovou a obsahují vitamín C (výborný pro imunitní systém).
Také obsahují vysoké procento vody, čímž působí na čištění střev. Připravují se z nich různé ovocné saláty a jiné pochutiny...dnes to je koláč. 

Ingredience:  

  • 4 vejce (žloutky) bílky budeme šlehat zvlášť
  • 80 g krupicového cukru
  • 100 g polohrubé mouky (Babiččina volba)
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 40 g másla (rozehřátého, vlahého)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky koření voňavé pečení s vanilkou

náplň:

  • 2 hrušky
  • 20 g másla
  • 1 lžíce třtinového cukru

Postup:

Koláčovou formu o průměru 25 cm vymažu máslem a vysypu hrubou moukou nebo piškotovými drobečky.
Do mísy vložím bílky a vyšlehám do tuhého sněhu. Následně přidám žloutky, oba dva cukry (krupicový + vanilkový), máslo, polohrubou mouku, prášek do pečiva, skořici a koření. Důkladně promíchám a takto připravené vliji do formy.
Peču  na 170 °C 15-20 min.
Mezitím hrušky zbavím jadřinců a pokrájím je na tenké plátky.
Do nižšího hrnce, dám rozpustit máslo a hrušky na něj vložím. Zasypu cukrem a nechám krásně opéct dozlatova z obou stran.
Na vychladlý korpus je pak vyskládám, posypu ořechy nebo hruškovou pracharandou.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                      Vaše Ilča



použito:

⏩ vanilkový cukr a voňavé pečení s vanilkou (Koření od Antonína)
⏩ hrušková pracharanda (Svět bedýnek)









Instagram: ilča_s

Komentáře