Hrušky
Jsou bohaté na kyselinu listovou a obsahují vitamín C (výborný pro imunitní systém).Také obsahují vysoké procento vody, čímž působí na čištění střev. Připravují se z nich různé ovocné saláty a jiné pochutiny...dnes to je koláč.
Ingredience:
- 4 vejce (žloutky) bílky budeme šlehat zvlášť
- 80 g krupicového cukru
- 100 g polohrubé mouky (Babiččina volba)
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 40 g másla (rozehřátého, vlahého)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky skořice
- 1/4 lžičky koření voňavé pečení s vanilkou
náplň:
- 2 hrušky
- 20 g másla
- 1 lžíce třtinového cukru
Postup:
Koláčovou formu o průměru 25 cm vymažu máslem a vysypu hrubou moukou nebo piškotovými drobečky.Do mísy vložím bílky a vyšlehám do tuhého sněhu. Následně přidám žloutky, oba dva cukry (krupicový + vanilkový), máslo, polohrubou mouku, prášek do pečiva, skořici a koření. Důkladně promíchám a takto připravené vliji do formy.
Peču na 170 °C 15-20 min.
Mezitím hrušky zbavím jadřinců a pokrájím je na tenké plátky.
Do nižšího hrnce, dám rozpustit máslo a hrušky na něj vložím. Zasypu cukrem a nechám krásně opéct dozlatova z obou stran.
Na vychladlý korpus je pak vyskládám, posypu ořechy nebo hruškovou pracharandou.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
použito:
⏩ vanilkový cukr a voňavé pečení s vanilkou (Koření od Antonína)
⏩ hrušková pracharanda (Svět bedýnek)
Instagram: ilča_s
Komentáře
Okomentovat