Protože nám panuje teplé počasí, tak jsem si pro Vás připravila osvěžující aperitiv z čerstvých pomerančů a lehce hořkého Aperolu.


Ingredience:
- 750 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 250 ml Aperolu
- 200 g krupicového cukru
- šťáva z jednoho citrónu nebo limetky
- mátu nebo meduňku na ozdobu
Postup:
Pomerančovou šťávu, aperol, citrónovou šťávu a cukr zahřeji v hrnci těsně pod bodem varu než se cukr rozpustí.
Vychladlou směs, přeliji do libovolné plastové nádoby a vložím do mrazáku.
Každou hodinu směs promíchám. Mícháním vznikají krystalky a tím vzniká správná konzistence. Tento proces opakuji asi 5x za sebou. Pak již jen stačí zakrýt víčkem a nechat v mrazáku k dalšímu použití.
Podávat můžete ve skle v podobě zmrzlinových kopečků, vložit pár lístků máty nebo s lehce podlitým šumivým vínem (Proseccem).
Krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Vychladlou směs, přeliji do libovolné plastové nádoby a vložím do mrazáku.
Každou hodinu směs promíchám. Mícháním vznikají krystalky a tím vzniká správná konzistence. Tento proces opakuji asi 5x za sebou. Pak již jen stačí zakrýt víčkem a nechat v mrazáku k dalšímu použití.
Podávat můžete ve skle v podobě zmrzlinových kopečků, vložit pár lístků máty nebo s lehce podlitým šumivým vínem (Proseccem).
Krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat