Granita z Aperolu

Protože nám panuje teplé počasí, tak jsem si pro Vás připravila osvěžující aperitiv z čerstvých pomerančů a lehce hořkého Aperolu.


Ingredience:

  • 750 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 250 ml Aperolu
  • 200 g krupicového cukru
  • šťáva z jednoho citrónu nebo limetky
  • mátu nebo meduňku na ozdobu

 Postup:

Pomerančovou šťávu, aperol, citrónovou šťávu a cukr zahřeji v hrnci těsně pod bodem varu než se cukr rozpustí. 
Vychladlou směs, přeliji do libovolné plastové nádoby a vložím do mrazáku.
Každou hodinu směs promíchám. Mícháním vznikají krystalky a tím vzniká správná konzistence. Tento proces opakuji asi 5x za sebou. Pak již jen stačí zakrýt víčkem a nechat v mrazáku k dalšímu použití.
Podávat můžete ve skle v podobě zmrzlinových kopečků, vložit pár lístků máty nebo s lehce podlitým šumivým vínem (Proseccem).
Krásný den❤.
                                                     Vaše Ilča


Instagram: ilca_s






Komentáře