Pekanové stromečky

Pekanové ořechy jsou mastnější s máslovou chutí.
Těsto s nimi je křehké a s kombinací čokoládové náplně jim dodá tu správnou vánoční chuť.

Ingredience:

  • 150 g hladké mouky
  • 80 g pekanových ořechů (jemně mletých)
  • 20 g kakaa
  • 80 g jemného třtinového cukru (popř. moučkového)
  • 130 g másla (pokojové teploty)
  • 2 žloutky
  • 1 lžička domácí vanilkové esence
náplň:

Čokoládová ganache :

  • 150 g 74% čokolády
  • 50 g másla
  • 200 ml smetany 31%
  • 15 g krupicového cukru

Postup:

Na vál si připravím všechny ingredience a zpracuji v hladké těsto. Zabalím do fólie a vložím do lednice, kde ho nechám 2 hodiny odpočívat (nejlépe do druhého dne), vše se krásně propojí a usnadní nám následné válení a vykrájování.
Po odležení těsto rozválím na rovnoměrnou placku. Buď si lehce posypu vál moukou, nebo těsto vložím mezi dva pečicí papíry a rozválím do tvaru. Zabráním tak neustálému podsypávání a přidávání mouky k těstu.
Formičkou vykrajuji stromeček za stromečkem. Takto vykrájené přenesu na plech s pečicí podložkou (papírem) a vložím do předehřáté trouby. Peču na 170°C 10 minut. Dávejte si pozor na rychlé zhnědnutí a spálení, i já nebyla vyjímkou. Po upečení nechám vychladnou a pustím se do náplně.

Čokoládu nožem rozdrtím na malé kousky a nasypu do skleněné misky.
Šlehačku s cukrem zahřeji, až začne bublat odstavím a po pár vteřinách s ní podliji připravenou čokoládu. Nechám chvilku stát...pak lehce začínám míchat, až do té doby, než se všechna čokoláda rozpustí a spojí dohromady. Nakonec vložím změklé máslo a pokračuji v míchání až mi vznikne krásně lesklý krém. Takto připravený krém nechám stát na lince než vychladne a lehce zhoustne, pro vhodné plnění do sáčku a následné stříkání na stromečky.

Teď již jen stačí na spodní pečenou stranu stromečku nanést ganache pomocí sáčku s malou kulatou špičkou, nebo jinou, dle vašeho výběru. Zakrýt dalším stromečkem, zasypat cukrem a vše je připravené.
Krásné vánoce🎄.
                                         Vaše Ilča











Instagram: ilca_s

Komentáře