Špenátová roláda

Špenát

Bohatý na železo, hořčík a minerální látky.
Blíží se svátky jara, tak jsem si řekla, že to tu trošku zazelením...a jak jinak, než čerstvým špenátem.

Ingredience:

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 300 g sýru (Philadelphia, Lučina)
  • 50 g polohrubé mouky
  • 3 vejce (bílky zvlášť)
  • 100 g Schwarzwaldské šunky
  • sušená rajčata
  • stroužek česneku
  • sůl,pepř

Postup:

Nejdříve si v misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu.
Vypraný špenát rozmixuji v robotu, přidám žloutky, mouku, sůl a pepř. Vše ještě promíchám a nakonec přidám vyšlehaný sníh. Takto připravenou hmotu naliji na plech s pečicím papírem, rozetřu na rovnoměrnou placku a vložím do rozehřáté trouby. Peču na 170 °C cca. 10 minut.
Nechám vychladnout, pomažu sýrem smíchaným s nastrouhaným česnekem...můžete použít i česnek granulovaný, následně pokladu šunkou, rajčaty a zamotám. Nechám v lednici uležet a pak kolečka rolády servíruji.
Nakonec posypu bylinkami, černým sezamem a máme hotovo.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                           Vaše Ilča
použito:
sušená rajčata ve slunečnicovém oleji ⏩ Billa
černý sezam ⏩ koreni od antonina
Instagram: ilca_s





Komentáře