Špenát
Bohatý na železo, hořčík a minerální látky.Blíží se svátky jara, tak jsem si řekla, že to tu trošku zazelením...a jak jinak, než čerstvým špenátem.
Ingredience:
- 100 g čerstvého špenátu
- 300 g sýru (Philadelphia, Lučina)
- 50 g polohrubé mouky
- 3 vejce (bílky zvlášť)
- 100 g Schwarzwaldské šunky
- sušená rajčata
- stroužek česneku
- sůl,pepř
Postup:
Nejdříve si v misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu.Vypraný špenát rozmixuji v robotu, přidám žloutky, mouku, sůl a pepř. Vše ještě promíchám a nakonec přidám vyšlehaný sníh. Takto připravenou hmotu naliji na plech s pečicím papírem, rozetřu na rovnoměrnou placku a vložím do rozehřáté trouby. Peču na 170 °C cca. 10 minut.
Nechám vychladnout, pomažu sýrem smíchaným s nastrouhaným česnekem...můžete použít i česnek granulovaný, následně pokladu šunkou, rajčaty a zamotám. Nechám v lednici uležet a pak kolečka rolády servíruji.
Nakonec posypu bylinkami, černým sezamem a máme hotovo.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
sušená rajčata ve slunečnicovém oleji ⏩ Billa
černý sezam ⏩ koreni od antonina
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat